fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grzanki z białym serem, rukolą i jajem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6e21b893-71fb-4d91-8270-7bc56de41315
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grzanki z białym serem, rukolą i jajem

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Kromki chleba pieczemy w tosterze
  • Gotowe grzanki smarujemy serem, posypujemy rukolą oraz przyprawami i kładziemy na talerz
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy obok grzanek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia grzanek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Ser topiony naturalny (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek - mały, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z rolkami łososiowo-serowymi

Łososia kroimy w plastry Ser kroimy na kawałki (w przypadku jeśli nie mamy małych kulek) Rzodkiewkę kroimy w pół plastry Z granatu wydłubujemy pestki Na talerzach rozkładamy sałatę, dodajemy rzodkiewkę i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy…

WIĘCEJ >

Fasolka w sosie cytrynowym

Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na pół Zieleninę drobno siekamy W rondlu zagotowujemy osoloną wodę Przygotowujemy miskę z wodą i lodem Fasolkę wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości)…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą…

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >