fbpx
logo
Szukaj
open close

Grzanki z serem, jajo, batat, awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7c416c1f-880d-4c3a-8e76-535a1a317c73
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grzanki z serem, jajo, batat, awokado

Przygotowanie

  • Batat obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Awokado obieramy, kroimy w paski i układamy na talerzu
  • Kromkę chleba pieczemy w tosterze
  • Następnie gotową grzankę kroimy na pół, smarujemy serem i kładziemy na talerzu
  • Batat odcedzamy i kładziemy na talerzu
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy na talerzu
  • Całość posypujemy przyprawami i posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (70 g)
  • Batat (55 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser topiony naturalny (12 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Obieraczka do warzyw, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grzanki z białym serem, rukolą i jajem

Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Kromki chleba pieczemy w tosterze Gotowe grzanki smarujemy serem, (…)

WIĘCEJ >

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Obie połówki bagietki smarujemy tłuszczem Paprykę kroimy w paski Na jedną połówkę układamy wszystkie składniki, (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja (…)

WIĘCEJ >

Batat pieczony z ryżem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Batat obieramy i kroimy na pół, a następnie kroimy na skos tworząc kratkę (…)

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną (…)

WIĘCEJ >