fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd09e8e18-9026-4f07-8da1-3a0ec7150ba5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy, dorzucamy do mięsa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Całość zalewamy wrzątkiem (tak aby pokryć mięso), przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 45 minut (do miękkości mięsa)
  • Cukinię oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Do garnka z mięsem dodajemy warzywa i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Następnie dodajemy koncentrat oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (1000 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Ziemniak (375 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (210 g)
  • Przecier pomidorowy (200 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski (…)

WIĘCEJ >