fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd09e8e18-9026-4f07-8da1-3a0ec7150ba5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy, dorzucamy do mięsa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Całość zalewamy wrzątkiem (tak aby pokryć mięso), przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 45 minut (do miękkości mięsa)
  • Cukinię oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Do garnka z mięsem dodajemy warzywa i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Następnie dodajemy koncentrat oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (1000 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Ziemniak (375 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (210 g)
  • Przecier pomidorowy (200 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brokuły, dynia, kasza jaglana

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancake – miś

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i syropem klonowym) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Banana obieramy…

WIĘCEJ >

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >