fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd09e8e18-9026-4f07-8da1-3a0ec7150ba5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy, dorzucamy do mięsa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Całość zalewamy wrzątkiem (tak aby pokryć mięso), przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 45 minut (do miękkości mięsa)
  • Cukinię oraz ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Do garnka z mięsem dodajemy warzywa i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Następnie dodajemy koncentrat oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (1000 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Ziemniak (375 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (210 g)
  • Przecier pomidorowy (200 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Klopsiki z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy na piwie

Do miski wkładamy sito Mięso kroimy w kostkę i przenosimy na sito Następnie posypujemy mięso mąką i energicznie mieszamy sitem, tak aby mięso było równomiernie pokryte mąką i aby pozbyć się jej nadmiaru Na patelni…

WIĘCEJ >

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >