fbpx
logo
Szukaj
open close

Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccdbe93ae-9da1-41b5-b16c-ba0315662a5e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Banana obieramy, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski
  • Ananasa obieramy, kroimy na kawałki, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski z bananem
  • Do miski z owocami wybijamy jaja, dodajemy miód i przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy
  • Orzechy i płatki kokosowe drobno siekamy, dodajemy do masy i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 55-60 minut
  • Po tym czasie wyciągamy chleb z formy i odkładamy na kartkę, aby ostygł

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Miód lipowy (180 g)
  • Ananas (150 g)
  • Banan (120 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Orzech makadamia (50 g)
  • Płatki kokosowe (25 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka makaronowa po sycylijsku

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pomidory suszone kroimy w paski Pomidorki kroimy na pół Zieleninę siekamy Wszystkie składniki wrzucamy do miski i razem delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >

Lasagne z wołowiną i pesto

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu podgrzewamy 3/5 ilości tłuszczu (oliwy) Dodajemy mąkę i mieszamy na gęstą masę Ściągamy rondel z palnika i cały czas…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – poranne sówki

Ogórka obieramy i kroimy w paski Z chleba gryczanego wycinamy kółka, a z tych kółek kółka Z chleba pytlowego wycinamy kółka na wielkość wyciętych kółek z chleba gryczanego, tak by weszły w otwory Marchew obieramy…

WIĘCEJ >

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne…

WIĘCEJ >