fbpx
Szukaj
open close

Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccdbe93ae-9da1-41b5-b16c-ba0315662a5e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Banana obieramy, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski
  • Ananasa obieramy, kroimy na kawałki, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski z bananem
  • Do miski z owocami wybijamy jaja, dodajemy miód i przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy
  • Orzechy i płatki kokosowe drobno siekamy, dodajemy do masy i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 55-60 minut
  • Po tym czasie wyciągamy chleb z formy i odkładamy na kartkę, aby ostygł

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Miód lipowy (180 g)
  • Ananas (150 g)
  • Banan (120 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Orzech makadamia (50 g)
  • Płatki kokosowe (25 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chleb kakaowy

Do miski wsypujemy mąkę, kakao i drożdże, mieszamy i formujemy pośrodku zagłębienie Do osobnej miski wlewamy miód i wodę, mieszamy, (…)

WIĘCEJ >

Chleb z jabłkami i parmezanem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Jabłka kroimy na kawałki i (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, (…)

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do (…)

WIĘCEJ >

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i (…)

WIĘCEJ >