Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej
Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej
Przygotowanie
- Banana obieramy, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski
- Ananasa obieramy, kroimy na kawałki, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski z bananem
- Do miski z owocami wybijamy jaja, dodajemy miód i przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy
- Orzechy i płatki kokosowe drobno siekamy, dodajemy do masy i mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
- Formę smarujemy tłuszczem
- Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 55-60 minut
- Po tym czasie wyciągamy chleb z formy i odkładamy na kartkę, aby ostygł
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (408 g)
- Miód lipowy (180 g)
- Ananas (150 g)
- Banan (120 g)
- Mąka kokosowa (100 g)
- Orzech makadamia (50 g)
- Płatki kokosowe (25 g)
- Proszek do pieczenia (4 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.