fbpx
logo
Szukaj
open close

Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccdbe93ae-9da1-41b5-b16c-ba0315662a5e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Banana obieramy, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski
  • Ananasa obieramy, kroimy na kawałki, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski z bananem
  • Do miski z owocami wybijamy jaja, dodajemy miód i przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy
  • Orzechy i płatki kokosowe drobno siekamy, dodajemy do masy i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 55-60 minut
  • Po tym czasie wyciągamy chleb z formy i odkładamy na kartkę, aby ostygł

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Miód lipowy (180 g)
  • Ananas (150 g)
  • Banan (120 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Orzech makadamia (50 g)
  • Płatki kokosowe (25 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapki z pastą z awokado i pomidorem

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Czosnek przeciskamy przez praskę Do awokado dodajemy pozostałe składniki (poza pomidorem) i dokładnie mieszamy Pomidora kroimy…

WIĘCEJ >

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Obie połówki bagietki smarujemy tłuszczem Paprykę kroimy w paski Na jedną połówkę układamy wszystkie składniki, posypujemy przyprawami i przykrywamy drugą połówką bagietki

WIĘCEJ >

Bułeczki z szynką, serem i selerem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy do miski z serem Seler kroimy na małe kawałki, dodajemy do miski…

WIĘCEJ >

Proziaki

Do miski przesiewamy przez sitko mąki (1/18 ilości mąki orkiszowej czyli 50 g z przepisu podstawowego zostawiamy do podsypywania podczas wałkowania), wybijamy jaja, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie wyrabiamy Następnie przenosimy ciasto na stolnicę,…

WIĘCEJ >