fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z tapioki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20b4822f-d679-450d-9fc9-c11bf2b9da9c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chleb z tapioki

Przygotowanie

  • Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem.
  • Następnie zmiksować całość do gładkiej masy.
  • Przełożyć do formy.
  • Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

Rady dietetyka

1 porcja chleba to około 200 g.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 jaja kurze roz. M (204 g)
  • 40 g masła klarowanego Ghee/oleju kokosowego)
  • 5 łyżek mąki kokosowej (60 g)
  • 3 łyżki mąki / skrobi z tapioki (30 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 g)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy

Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i zmiksować blenderem na gładką masę Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów, kilka dni spokojnie w lodówce…

WIĘCEJ >

Brownie z batatów i wątróbki

Ciasto: Bataty obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy, aż będą miękkie Odcedzamy wodę i przekładamy bataty do miski, w której będziemy blendować Dodajemy do miski obrane banany Pokrój wątróbkę w małe kawałki i dodaj…

WIĘCEJ >

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…

WIĘCEJ >