Chleb z tapioki
Chleb z tapioki
Przygotowanie
- Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem.
- Następnie zmiksować całość do gładkiej masy.
- Przełożyć do formy.
- Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (204 g)
- Mąka kokosowa (60 g)
- Masło klarowane ghee (40 g)
- Mąka z tapioki (skrobia z manioku) (30 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Ogórki kroimy w półksiężyce Cebulę kroimy w kostkę Koperek drobno siekamy Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy…
WIĘCEJ >Bakłażan faszerowany sarną
Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż…
WIĘCEJ >Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą
Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach
WIĘCEJ >Bakłażany faszerowane warzywami
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…
WIĘCEJ >