logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chleb z tapioki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-74

Chleb z tapioki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-74

Przygotowanie

  • Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem.
  • Następnie zmiksować całość do gładkiej masy.
  • Przełożyć do formy.
  • Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 jajka
  • 40 g (płaskie łyżki) masła klarowanego / oleju kokosowego)
  • 60 g mąki kokosowej
  • 30 g mąki / skrobi z tapioki
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli himalajskiej/kłodawskiej

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy (…)

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną (…)

WIĘCEJ >

Pieczony surowy boczek z buraczkami

Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl