fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk w miodzie i musztardzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b3278e4-7ed6-4ed5-8ee2-a3f8738b4681
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Indyk w miodzie i musztardzie

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy papier tłuszczem
  • Mięso kroimy na nieduże kawałki
  • Do miski wlewamy sok z cytryny, dodajemy miód, musztardę oraz przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Do miski z serem dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy (tymianek) i mieszamy
  • Mięso panierujemy w kolejności podanych misek i kładziemy na papier
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
  • Po tym czasie obracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia indyka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (750 g)
  • Bułka tarta (200 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karczek z grilla

Marynata Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Karczek z grilla Mięso dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 1-1,5 cm Plastry mięsa wkładamy do…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >

Lekkie i smaczne cheeseburgery

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy czosnek oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i smażymy przez ok. 1 minutę Zawartość patelni przenosimy do…

WIĘCEJ >

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Nogi kaczki solimy i pieprzymy Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec Wrzucamy kacze nogi Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i gotujemy 2 godz. Co pół godziny obracamy mięso na druga stronę Ziemniaki obieramy i gotujemy…

WIĘCEJ >