fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1bd7dbb-77c8-48a0-a262-9f1d2ee1ca39
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Indyk z grzybami

Przygotowanie

  • Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso.
  • Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. 
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Możemy użyć takżę suszonych grzybów, namaczając je chwilę we wrzątku.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się podobnymi potrawami znajdującymi się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g borowików
  • 0,5 kg mięsa z piersi indyka
  • 25 g masła klarowanego Ghee
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Kopytka żytnie z makiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki uciskamy w garnku tłuczkiem lub łyżką, następnie wybieramy z garnka ¼ tej masy, a w…

WIĘCEJ >

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo. W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo. Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy. Zalać 1 szklanką…

WIĘCEJ >

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >