fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc1bd7dbb-77c8-48a0-a262-9f1d2ee1ca39

Indyk z grzybami

Przygotowanie

  • Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso.
  • Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. 
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Możemy użyć takżę suszonych grzybów, namaczając je chwilę we wrzątku.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się podobnymi potrawami znajdującymi się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g borowików
  • 0,5 kg mięsa z piersi indyka
  • 25 g masła klarowanego Ghee
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

Makrelę obrać ze skóry i ości Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 – 5 minut…

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek,…

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy. Sałatę drzemy w palcach. Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie….

WIĘCEJ >