Indyk z grzybami
Indyk z grzybami
Przygotowanie
- Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso.
- Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Możemy użyć takżę suszonych grzybów, namaczając je chwilę we wrzątku.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
Zainspiruj się podobnymi potrawami znajdującymi się w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 100 g borowików
- 0,5 kg mięsa z piersi indyka
- 25 g masła klarowanego Ghee
- 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z boczkiem
Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….
WIĘCEJ >Kopytka żytnie z makiem
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki uciskamy w garnku tłuczkiem lub łyżką, następnie wybieramy z garnka ¼ tej masy, a w…
WIĘCEJ >Żeberka z włoszczyzną i chorizo
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo. W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo. Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy. Zalać 1 szklanką…
WIĘCEJ >Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami
Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…
WIĘCEJ >