logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk z grzybami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-10

Indyk z grzybami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-10

Przygotowanie

  • Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso.
  • Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. 
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Możemy użyć takżę suszonych grzybów, namaczając je chwilę we wrzątku.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g borowików
  • 800 g mięsa z piersi indyka
  • 50 g masła klarowanego
  • 50 ml mleka kokosowego
  • szczypta soli i pieprzu

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko (…)

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >

Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Pierś lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa Solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl