logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk z grzybami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-10

Indyk z grzybami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-10

Przygotowanie

  • Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę.
  • Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso.
  • Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. 
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Możemy użyć takżę suszonych grzybów, namaczając je chwilę we wrzątku.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g borowików
  • 800 g mięsa z piersi indyka
  • 50 g masła klarowanego
  • 50 ml mleka kokosowego
  • szczypta soli i pieprzu

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć (…)

WIĘCEJ >

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, (…)

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  (…)

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl