fbpx
logo
Szukaj
open close

Jagnięcina z karczochami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e89d73d-c3a1-454f-afc5-dde52164f8e6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jagnięcina z karczochami

Przygotowanie

  • Mięso dzielimy na porcję, dokładnie płuczemy i osuszamy
  • Następnie nacieramy mięso przyprawami (solą i pieprzem), wkładamy do szklanego naczynia i posypujemy posiekaną zieleniną (rozmarynem i tymiankiem)
  • Karczochy odsączamy z zalewy i obkładamy nimi mięso
  • Czosnek obieramy i obkładamy nim mięso
  • Cebulę obieramy kroimy w plastry i obkładamy nią mięso
  • Zawartość naczynia skrapiamy tłuszczem oraz winem i wkładamy na ok. 8 godz. do lodówki (na całą noc)
  • Po tym czasie piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Zawartość naczynia przenosimy do naczynia żaroodpornego, dolewamy pozostały tłuszcz oraz wino i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jagnięciną.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (1000 g)
  • Wino białe wytrawne (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Karczoch w zalewie (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Rozmaryn (świeży) (16 g)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pieprz ziołowy (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Naczynie płaskie, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron z dynią, fetą i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Następnie skrapiamy dynię tłuszczem (3/4 ilości) i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Kalifornijskie sushi

Ryż płuczemy kilkakrotnie do momentu, aż woda będzie przeźroczysta, po czym dokładnie odsączamy Następnie przenosimy ryż do rondla, zalewamy wodą i zagotowujemy Rondel przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinii w pomidorowym sosie

Odcinamy końcówki cukinii, przepuszczamy przez spiromat albo kroimy obieraczką w wąskie paski Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią makaron z cukinii, dodajemy sól i pieprz, smażymy przez 3 minuty W garnku podgrzewamy passatę pomidorową…

WIĘCEJ >

Ryba gotowana na parze z imbirem i mlekiem kokosowym

Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie kładziemy rybę na dnie żaroodpornej wkładki do gotowania na parze i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Sitko kładziemy nad miską Talerz wykładamy ręcznikiem papierowym Czosnek z cebulą…

WIĘCEJ >