fbpx
logo
Szukaj
open close

Jambalaya z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdd82af92-b8e1-4c07-9306-3a84f7bb567c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jambalaya z krewetkami

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Seler i kiełbasę kroimy w plasterki
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz seler i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy krewetki i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy ryż i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion, dokładnie mieszamy i doprowadzamy potrawę do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia krewetek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Krewetka black tiger (świeża) (200 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka czerwona (140 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Kiełbasa chorizo (85 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczony kurczak na pomidorowym ryżu

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Do garnka wlewamy wodę, dodajemy tłuszcz, przyprawy oraz przecier pomidorowy i całość zagotowujemy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Roladki z bakłażana z ricottą i szpinakiem

Zieleninę drobno siekamy (połowę listków bazylii zostawiamy w całości) Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry (z jednego bakłażana powinno wyjść 8 plastrów) i posypujemy solą Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry bakłażana i smażymy z…

WIĘCEJ >

Chińskie bułki z wieprzowiną

Mięso kroimy w kostkę Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz) i smażymy przez ok. 7-10 minut, co jakiś czas mieszając Następnie przenosimy mięso do miski Do osobnej…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >