Jogurtowa polewa owocowa
Jogurtowa polewa owocowa
Przygotowanie
- Z truskawek usuwamy szypułki
- Wszystkie składniki razem dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.
Autor
Lista składników
- Jogurt naturalny (250 g)
- Truskawka (150 g)
- Cukier trzcinowy (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Dip z pieczonego bakłażana
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana nakłuwamy widelcem na całej powierzchni, kładziemy na papier i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut Po tym czasie wyciągamy bakłażana z…
WIĘCEJ >Sos Barbecue z Coronado
Cebulę obieramy i drobno siekamy Jalapeño drobno siekamy Pomidory kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z jalapeño i smażymy przez ok. 2-3 minuty na średnim ogniu (do momentu, aż warzywa zmiękną) Dodajemy…
WIĘCEJ >Sos z zielonego pieprzu
Do garnka wlewamy wywar Dodajemy zielony pieprz Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu Dodajemy masło Mieszamy, próbujemy, doprawiamy
WIĘCEJ >Zielony dip
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…
WIĘCEJ >