fbpx
logo
Szukaj
open close

Jogurtowa polewa owocowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4dbe35e2-7e25-4082-b0b3-fca9ce12b99a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jogurtowa polewa owocowa

Przygotowanie

  • Z truskawek usuwamy szypułki
  • Wszystkie składniki razem dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jogurt naturalny (250 g)
  • Truskawka (150 g)
  • Cukier trzcinowy (15 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Hummus z topinamburem

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli) Wkładamy topinambur i gotujemy przez ok. 5 minut (do miękkości) Następnie topinambur odcedzamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy tłuszcz, dolewamy bulion i całość dokładnie blendujemy…

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut Dodajemy natkę pietruszki, passatę…

WIĘCEJ >

Smakołyki z owocami i orzechami

Na blasze układamy papierowe foremki do babeczek Orzechy, płatki i skórkę drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski Tłuszcz rozpuszczamy w mikrofalówce, przelewamy do miski z orzechami i mieszamy Do każdej foremki nakładamy masę, po…

WIĘCEJ >