fbpx
logo
Szukaj
open close

Kalafior z pomidorami w sosie ziołowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce3388a04-f1dd-487b-8477-2fd633daa63a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kalafior z pomidorami w sosie ziołowym

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy zieleninę i pomidory, mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut na średnim ogniu (nie doprowadzamy do wrzenia)
  • Dodajemy kalafior i przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kalafiorem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (500 g)
  • Pomidor w puszce (375 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Marynowane pieczarki

Czosnek obieramy i rozgniatamy Zieleninę drobno siekamy Pieczarki dokładnie oczyszczamy i wrzucamy do miski Dodajemy wszystkie składniki (poza solą i pieprzem) i wstrząsamy tak, aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło Miskę z pieczarkami odstawiamy…

WIĘCEJ >