fbpx
logo
Szukaj
open close

Serowe purée z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfbb2f8a6-607b-40df-9bc6-0aeeb4042fdf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Serowe purée z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior grubo siekamy
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Wrzucamy kalafior i blanszujemy przez ok. 5 minut, po czym odcedzamy
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Kalafiora przenosimy do blendera, dodajemy ser, śmietanę oraz tłuszcz (powinien być temp. pokojowej) i całość dokładnie blendujemy (do momentu, aż uzyskamy kremową i jednolitą konsystencję)
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kalafiorem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (880 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (60 ml)
  • Ser żółty (40 g)
  • Masło (30 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wątróbka duszona

Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…

WIĘCEJ >

Bulion z kurczaka z ziołami

Seler kroimy w ćwiartki Marchew obieramy i kroimy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Mięso wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (pieprz i liście laurowe), zieleninę i warzywa Następnie dolewamy wodę (tak aby zakryć…

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >