fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – pies

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1396defb-6064-42da-96b0-c1ce7324a0db
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – pies

Przygotowanie

  • Paprykę czerwoną kroimy w półokrągłe słupki
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt uszu
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry i pół plastry
  • Z oliwki wycinamy nos i oczy
  • Z papryki żółtej wycinamy trójkąt
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt psa, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (30 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (25 g)
  • Papryka żółta (10 g)
  • Papryka czerwona (4 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Marchew (2 g)
  • Rzodkiewka (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Truskawki kroimy na 4 części Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach) Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >

Kiełbasa zapiekana z warzywami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Kiełbasę nacinamy na skos w 4-5 miejscach Ziemniaki obieramy i kroimy na pół Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w grubą kostkę Z fasolki odcinamy końcówki Wszystkie warzywa…

WIĘCEJ >