fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – szalony pies

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37ac2049-7041-4dd9-9c7c-1e88e01e981e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – szalony pies

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i wycinamy kawałek na kształt ogonka
  • Fasolkę kroimy wzdłuż na pół, tak aby powstały nóżki
  • Z papryki odcinamy plaster, tak aby był w nim otwór (na kształt pyszczka)
  • Z oliwki wycinamy kółka na kształt oczek i noska
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Z pieczarki odcinamy nóżkę i kroimy w plastry, tak aby powstały powieki i uszka
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt psa, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Pieczarka (świeża) (5 g)
  • Fasola szparagowa z puszki (3 g)
  • Papryka czerwona (3 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Rzodkiewka (3 g)
  • Marchew (1 g)
  • Kukurydza z puszki (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą

Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…

WIĘCEJ >

Potrawka z karkówki i dyni

Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…

WIĘCEJ >