fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – szalony pies

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37ac2049-7041-4dd9-9c7c-1e88e01e981e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – szalony pies

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i wycinamy kawałek na kształt ogonka
  • Fasolkę kroimy wzdłuż na pół, tak aby powstały nóżki
  • Z papryki odcinamy plaster, tak aby był w nim otwór (na kształt pyszczka)
  • Z oliwki wycinamy kółka na kształt oczek i noska
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Z pieczarki odcinamy nóżkę i kroimy w plastry, tak aby powstały powieki i uszka
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt psa, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Pieczarka (świeża) (5 g)
  • Fasola szparagowa z puszki (3 g)
  • Papryka czerwona (3 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Rzodkiewka (3 g)
  • Marchew (1 g)
  • Kukurydza – kolba (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >

Pudding ryżowy z jabłkiem i czekoladą

W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy ryż, sól oraz cynamon, dolewamy mleko i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (na małym ogniu), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką Po tym czasie dodajemy…

WIĘCEJ >

Kurczak z ryżem po kajeńsku

Kiełbasę i seler kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >