Kanapka dziecięca – szalony pies
Kanapka dziecięca – szalony pies
Przygotowanie
- Marchew obieramy i wycinamy kawałek na kształt ogonka
- Fasolkę kroimy wzdłuż na pół, tak aby powstały nóżki
- Z papryki odcinamy plaster, tak aby był w nim otwór (na kształt pyszczka)
- Z oliwki wycinamy kółka na kształt oczek i noska
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Z pieczarki odcinamy nóżkę i kroimy w plastry, tak aby powstały powieki i uszka
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt psa, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb żytni na zakwasie (70 g)
- Pieczarka (świeża) (5 g)
- Fasola szparagowa z puszki (3 g)
- Papryka czerwona (3 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Rzodkiewka (3 g)
- Marchew (1 g)
- Kukurydza – kolba (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.