fbpx
logo
Szukaj
open close

Karkówka marynowana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4915ac98-eba9-42ad-a42a-c633bee7871e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Karkówka marynowana

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę: w moździerzu ucieramy wszystkie przyprawy (poza liśćmi laurowymi), czosnek i tłuszcz na pastę
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy marynatą
  • Następnie wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2 dni
  • Po tym czasie piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Mięso wkładamy do rękawa pieczeniowego, obkładamy przyprawami (liśćmi laurowymi) i szczelnie zamykamy
  • Na wierzchu rękawa robimy 3-4 dziurki szpilką i wkładamy mięso do piekarnika na ok. 1,5 godz.
  • Mięso możemy podawać z dodatkiem ziemniaków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (1500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (12 g)
  • Majeranek suszony (12 g)
  • Liść laurowy (5 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Cząber suszony (3 g)
  • Pieprz ziarnisty (1.5 g)
  • Jałowiec (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Moździerz, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sówka z batatów z pulpecikami

Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Do miski przenosimy mięso, dodajemy cebulę, zieleninę, bułkę tartą, przyprawy,…

WIĘCEJ >

Pikantny indyk na sałacie

Delikatnie usuwamy z sałaty głąb, pozostałą część wkładamy do miski z zimną wodą i odstawiamy na ok. 10 minut (dzięki temu liście będzie łatwiej oddzielać Liście sałaty rozdzielamy i kilka najlepszych liści przycinamy nożyczkami do…

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz po tajsku z curry

Rybę oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 1 minutę Do miski wlewamy mleko, dodajemy przyprawy (curry i kurkumę) i mieszamy Następnie…

WIĘCEJ >