fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karkówka z szynkowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz5-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Karkówka z szynkowaru

Przygotowanie

  • Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy i wcieramy je dokładnie w mięso
  • Wkładamy mięso do szynkowaru, a szynkowar na min. 12 godz. do lodówki
  • Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z lodówki i odstawiamy na ok. 2 godz.
  • Przygotowujemy duży garnek, który będzie wyższy od szynkowaru
  • Do garnka z gorącą wodą wkładamy szynkowar, a do szynkowaru sondę z termometru i gotujemy na minimalnym ogniu do temp. 75 st. C
  • Wyjmujemy szynkowar z garnka i odstawiamy do ostygnięcia
  • Ostygnięty szynkowar wkładamy na min. 12 godz. do lodówki
  • Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z lodówki, a z szynkowaru wyjmujemy szynkę
  • Szynkę kroimy w plastry i układamy na talerzu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina karkówka (700 g)
  • Rozmaryn suszony (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek - duży, Lodówka, Miska, Nóż, Szynkowar, Talerz, Termometr kuchenny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >