fbpx
logo
Szukaj
open close

Kasza gryczana, orzechy, warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde2bfa89-e6f2-42f6-a495-c322a6eb8264
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza gryczana, orzechy, warzywa

Przygotowanie

  • Kasze gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Ogórka obieramy i kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu jak na załączonym obrazku, awokado posypujemy nasionami chia i całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania kaszy gryczanej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Kukurydza z puszki (85 g)
  • Awokado (70 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Orzech laskowy (30 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >

Dziecięce kanapki 148

Kromki chleba smarujemy tłuszczem i kładziemy na talerz Ogórka, pomidora, oliwki oraz ser kroimy w plastry Na osobnym talerzu układamy wszystkie warzywa oraz ser tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Rosół wołowy z jajkiem

Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą, dodajemy sól i zaczynamy gotować Cebulę oraz czosnek obieramy i opalamy Marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy obieramy i kroimy na kawałki Seler naciowy kroimy na kawałki Mięso wyciągamy z…

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka w pomidorach z cukinią

Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i pokrój w grube talarki. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek wyciśnij. Podsmaż w garnku mięso, dodaj cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, cukinię i przyprawy. Duś do…

WIĘCEJ >