fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza gryczana, orzechy, warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde2bfa89-e6f2-42f6-a495-c322a6eb8264
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza gryczana, orzechy, warzywa

Przygotowanie

  • Kasze gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Ogórka obieramy i kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu jak na załączonym obrazku, awokado posypujemy nasionami chia i całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania kaszy gryczanej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Kukurydza z puszki (85 g)
  • Awokado (70 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Orzech laskowy (30 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę…

WIĘCEJ >

Pieczywo chrupkie z masłem

Kromki pieczywa smarujemy masłem

WIĘCEJ >

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – myszki

Z chleba wycinamy kółka (w jednym kółku robimy dziurę przypominającą otwartą buzię) Marchew obieramy i część kroimy na plastry, a część ścieramy na drobnych oczkach tarki Z sera wycinamy kółka Ogórka kroimy na kawałki tworząc…

WIĘCEJ >