fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza gryczana, orzechy, warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde2bfa89-e6f2-42f6-a495-c322a6eb8264
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kasza gryczana, orzechy, warzywa

Przygotowanie

  • Kasze gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Ogórka obieramy i kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu jak na załączonym obrazku, awokado posypujemy nasionami chia i całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania kaszy gryczanej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Kukurydza z puszki (85 g)
  • Awokado (70 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Orzech laskowy (30 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Potrawka z bakłażana

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Bakłażana kroimy w kostkę, a pomidorki na połowę. Wrzucamy warzywa na patelnię, chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy odrobiną wody. Dodajemy mięso, oregano oraz sól i mieszamy. W razie potrzeby,…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na boczku

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz Następnie wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Jaja z…

WIĘCEJ >

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)…

WIĘCEJ >