fbpx
logo
Szukaj
open close

Kasza jaglana z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c8822c8-1e9c-45b5-bc13-45c60c2eb547
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kasza jaglana z orzechami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Następnie odcedzamy i nakładamy do misek
  • Kaszę posypujemy orzechami i nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia kaszy jaglanej z innymi dodatkami.

Do kaszy możesz opcjonalnie dodać suszone owoce.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza jaglana (200 g)
  • Orzech włoski (10 g)
  • Orzech laskowy (10 g)
  • Orzech nerkowca (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Migdał (10 g)
  • Pestki dyni obrane (10 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Komosanka z jogurtem kokosowym i miętą

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Grillowany kurczak po tajsku

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy przyprawy (pieprz), cukier oraz sos sojowy i całość dokładnie blendujemy Mięso…

WIĘCEJ >

Śliwki pod pierzynką

Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Jaja na twardo i surówka z rukoli

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w grubą kostkę Ogórka i rzodkiewkę kroimy w pół plastry Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy tłuszcz oraz…

WIĘCEJ >