fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza jęczmienna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-22
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kasza jęczmienna

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej odzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia różnych kasz z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza jęczmienna pęczak (100 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaczany żółw

Ziemniaki gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Z parówki odcinamy końcówki, przekrawamy je wzdłuż na pół i każdą…

WIĘCEJ >

Dziecięce kanapki 148

Kromki chleba smarujemy tłuszczem i kładziemy na talerz Ogórka, pomidora, oliwki oraz ser kroimy w plastry Na osobnym talerzu układamy wszystkie warzywa oraz ser tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Ziemniaczana myszka z pulpecikami

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Do miski przenosimy mięso, dodajemy cebulę, zieleninę, bułkę tartą, przyprawy, wybijamy jajo i…

WIĘCEJ >

Wiosenny makaron z warzywami

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę Seler kroimy w grubą kostkę Paprykę kroimy w cienkie paski (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >