Kasza jęczmienna
Kasza jęczmienna
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej odzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia różnych kasz z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Kasza jęczmienna pęczak (100 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Brokuły, dynia, kasza jaglana
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty…
WIĘCEJ >Kasza jaglana z musem dyniowym
Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji, a następnie odcedzamy Kaszę przenosimy do miski, dodajemy mus dyniowy i mieszamy
WIĘCEJ >Kasza gryczana z cukinią
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy kaszę oraz przyprawy, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3…
WIĘCEJ >Migdałowa kasza jaglana z truskawkami
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…
WIĘCEJ >