fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kedgeree z ryżem curry

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-339
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kedgeree z ryżem curry

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni kładziemy rybę, dolewamy mleko i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie ściągamy rybę z patelni, odsączamy i rozdzielamy na kawałki
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (curry) i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy ryż, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy rybę, jaja oraz jogurt i delikatnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ryżu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pstrąg potokowy wędzony (350 g)
  • Mleko krowie (300 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Ryż basmati (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło (50 g)
  • Jogurt naturalny (50 g)
  • Curry w proszku (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie mieszać. Następnie wlewamy to do płatków z solą i dokładnie mieszamy – świetnie sprawdzą się…

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >

Awokado nadziewane sałatką z kraba

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Do wrzącej wody wkładamy kraba, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut Ugotowanego kraba przenosimy na sito i przelewamy zimną wodą Następnie łapiemy kraba obiema…

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >