fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Klasyczna melba brzoskwiniowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47d87648-3988-4244-aebe-37d30650ee61
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Klasyczna melba brzoskwiniowa

Przygotowanie

  • Brzoskwinię obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki
  • Do rondla wsypujemy cukier, wlewamy wodę i zagotowujemy
  • Do wrzącej wody wkładamy brzoskwinie, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 20 minut, aby owoce zmiękły
  • Po tym czasie odstawiamy rondel do ostygnięcia
  • Do osobnego rondla wrzucamy maliny, dodajemy dżem, wsypujemy cukier puder i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przecieramy maliny przez sitko i odstawiamy do ostygnięcia
  • Do pucharków wkładamy brzoskwinie, na wierzch nakładamy lody i polewamy sosem malinowo-truskawkowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Lody waniliowe (500 g)
  • Woda (500 ml)
  • Brzoskwinia (320 g)
  • Malina (150 g)
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony (60 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsiane ciasteczka kokosowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wrzucamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę oraz cukier i mieszamy Do rondla wkładamy tłuszcz, wlewamy syrop oraz wodę i podgrzewamy cały…

WIĘCEJ >

Napój z mango

Mango obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Imbir obieramy i kroimy na zapałkę Przegrzebki oczyszczamy z błon Do miski wlewamy sos sojowy i bulion, dodajemy mąkę raz cukier i dokładnie…

WIĘCEJ >

Brokuł i kalafior z czosnkiem

Brokuł z kalafiorem dzielimy na różyczki, a łodygi kroimy w plasterki Warzywa gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-8 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy płatki migdałowe i prażymy przez ok….

WIĘCEJ >