fbpx
logo
Szukaj
open close

Klopsiki z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3d0f084b-8e3c-4585-9e59-a3e7bf831907
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Klopsiki z indyka

Przygotowanie

  • Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy folią aluminiową, a następnie smarujemy tłuszczem
  • Cukinię rozkładamy na ręczniku papierowym, na wierzchu kładziemy drugi ręcznik i przyciskamy, aby usunąć nadmiar soku
  • Po osuszeniu przenosimy cukinię do miski, dodajemy mięso, bułkę tartą i przyprawy (sól, pieprz i oregano), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Z mięsa formujemy klopsiki o średnicy ok. 5 cm i układamy je na folii w odległości ok. 5 cm od siebie
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (455 g)
  • Bułka tarta (110 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Folia spożywcza, Miska, Piekarnik, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z brokułami, oliwkami i suszonymi pomidorami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Pomidory suszone kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i…

WIĘCEJ >

Udka z orzechami makadamia

Boczek kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Orzechy i zieleninę (natkę) drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy boczek z cebulą i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Bagietka z mozzarellą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy obie połówki bagietki i posypujemy serem Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut

WIĘCEJ >