fbpx
logo
Szukaj
open close

Burgery z indyka z bekonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11e25729-2147-43be-b67f-8e9863619311
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Burgery z indyka z bekonem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Boczek drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Orzechy mielimy (np. w młynku) i przenosimy do miski z boczkiem
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z boczkiem
  • Do miski z boczkiem wkładamy mięso, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę mięsną dzielimy na równe części (w zależności od ilości porcji) i formujemy burgery
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgery i podsmażamy przez ok. 6 minut (do momentu, aż zbrązowieją z obu stron)
  • Burgery przenosimy na papier i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 15 minut
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w plasterki
  • Burgery podajemy z kawałkami awokado

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (450 g)
  • Awokado (140 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Migdał (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Bazylia (świeża) (1.5 g)
  • Sól morska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Młynek elektryczny, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

W misce mieszamy wszystkie przyprawy, W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny. Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10…

WIĘCEJ >

Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą

Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >