Kokosowa pekanowa rozkosz
Kokosowa pekanowa rozkosz
Przygotowanie
- Orzechy drobno siekamy
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy pozostałe składniki (poza mąką) i całość dokładnie mieszamy (z wanilii wydłubujemy nasiona)
- Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Na blachę nakładamy łyżeczką porcję masy w odstępach ok. 2,5 cm
- Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z orzechami pekan.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (204 g)
- Cukier trzcinowy (150 g)
- Mąka kokosowa (130 g)
- Masło (120 g)
- Orzech pekan (80 g)
- Wanilia – laska (1.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Greckie ciasto miodowo-orzechowe
Tłuszcz wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 15 minut (aby był miękki) Orzechy wrzucamy do blendera i mielimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Lekko smarujemy tłuszczem papier…
WIĘCEJ >Mus gruszkowo-truskawkowy
Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)
WIĘCEJ >Krówki z masłem migdałowym
Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji Mieszankę przelewamy do naczynia i wygładzamy szpatułką Naczynie wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Masę…
WIĘCEJ >Ryżanka z rodzynkami
Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy rodzynkami
WIĘCEJ >