fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowa pekanowa rozkosz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a2b35a3-5e43-42fa-adbe-e3870e983bcc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowa pekanowa rozkosz

Przygotowanie

  • Orzechy drobno siekamy
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy pozostałe składniki (poza mąką) i całość dokładnie mieszamy (z wanilii wydłubujemy nasiona)
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję masy w odstępach ok. 2,5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z orzechami pekan.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Masło (120 g)
  • Orzech pekan (80 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Greckie ciasto miodowo-orzechowe

Tłuszcz wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 15 minut (aby był miękki) Orzechy wrzucamy do blendera i mielimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Lekko smarujemy tłuszczem papier…

WIĘCEJ >

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

WIĘCEJ >

Krówki z masłem migdałowym

Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji Mieszankę przelewamy do naczynia i wygładzamy szpatułką Naczynie wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Masę…

WIĘCEJ >

Ryżanka z rodzynkami

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy rodzynkami

WIĘCEJ >