fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowa pekanowa rozkosz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a2b35a3-5e43-42fa-adbe-e3870e983bcc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowa pekanowa rozkosz

Przygotowanie

  • Orzechy drobno siekamy
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy pozostałe składniki (poza mąką) i całość dokładnie mieszamy (z wanilii wydłubujemy nasiona)
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję masy w odstępach ok. 2,5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z orzechami pekan.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Masło (120 g)
  • Orzech pekan (80 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Łosoś wędzony, jaja po benedyktyńsku, awokado, brokuł

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Wrzącą wodę mieszamy, tak aby powstał wir Jaja wybijamy po kolei do miski, a następnie powoli wylewamy do garnka i gotujemy przez ok. 3-4 minuty (wyciągamy…

WIĘCEJ >

Mus z owoców tropikalnych

Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy) Banana obieramy i kroimy na kawałki Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >

Bakłażan zapiekany z pomidorem, bazylią i serem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana i pomidora kroimy w plastry Bazylię drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy plastry bakłażana, na…

WIĘCEJ >

Sałatka z burakami, malinami i serem feta

Buraki i ser kroimy w kostkę Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >