fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasto kakaowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c97038cdd-ab75-4377-9284-cfe52afbbaf0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasto kakaowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Dodajemy kakao, mieszamy i ściągamy rondel z kuchenki
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy cukier oraz przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i dokładnie mieszamy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i mieszamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut
  • Ciasto możemy podawać z dodatkiem ulubionej polewy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (612 g)
  • Cukier trzcinowy (225 g)
  • Masło (180 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Kakao w proszku (120 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto bananowe z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i lekko smarujemy tłuszczem Tłuszcz ucieramy z cukrem na puszystą masę, po czym wybijamy do niej po kolei jaja, dokładnie ucierając Na końcu…

WIĘCEJ >

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >

Barszcz biały na ogórczance

Gotujemy osoloną wodę i wlewamy ogórczankę. W zależności od tego czy lubimy mniej lub bardziej kwaśny barszcz możemy dolać mniej lub więcej wody z ogórków kiszonych. Gdy woda się zagotuje dodajemy mąkę rozrobioną w małej…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >