fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasto z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1050d04d-39d4-42ae-8b72-0df61fcf49bb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasto z czekoladą

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wlewamy tłuszcz i mleko, dodajemy cukier, przyprawy (sól i wanilię, której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy ze sobą i ubijamy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
  • Czekoladę łamiemy na kawałki i drobno siekamy
  • Połowę czekolady dodajemy do masy i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy masę, wierzch posypujemy pozostałą czekolada i wkładamy formę do piekarnika na ok. 35-40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (612 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Masło (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasto jogurtowo-bananowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem (najlepiej o boku 20 cm) i wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Ciasto bananowe z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i lekko smarujemy tłuszczem Tłuszcz ucieramy z cukrem (…)

WIĘCEJ >

Ciasto ananasowe do góry nogami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem (do rondla wkładamy trochę tłuszczu i podgrzewamy do momentu (…)

WIĘCEJ >

Ciasto bardzo bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 150 st. C Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, orzechy oraz owoce suszone (…)

WIĘCEJ >

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do (…)

WIĘCEJ >