Koktajl „bomba witaminowa” z burakiem
Koktajl „bomba witaminowa” z burakiem
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa i owoce obieramy i kroimy na kawałki (poza pomarańczą)
- Pomarańczę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok
- Pozostałe warzywa i owoce wrzucamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok
- Dodajemy sok z pomarańczy i całość dokładnie miksujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Autor
Lista składników
- Pomarańcza (450 g)
- Burak (200 g)
- Jabłko (180 g)
- Marchew (45 g)
- Imbir korzeń (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wyśmienita gorąca czekolada
Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (odrobine odkładamy do dekoracji) Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy do momentu, tuż przed zagotowaniem Zmniejszamy ogień, wrzucamy czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż czekolada się…
WIĘCEJ >Wiśnie w cieście
Jajo wybijamy na talerz i roztrzepujemy z odrobiną cukru pudru Wiśnie kroimy na pół, usuwamy pestki i przenosimy owoce do miski Dodajemy cukier puder oraz mąkę i dokładnie mieszamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st….
WIĘCEJ >Koktajl jagodowy
Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy
WIĘCEJ >Chłodzący napój cytrynowo-ogórkowy
Ogórka i cytrynę kroimy w cienkie plasterki, a następnie wrzucamy do dzbanka Do dzbanka wlewamy wodę, dodajemy kostki lodu i całość mieszamy
WIĘCEJ >