fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowe grzanki z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb44b508b-9ab1-4c59-a4cf-a7f3425a81c7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowe grzanki z papryką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy grill
  • Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w ćwiartki
  • Następnie układamy paprykę skórką do góry i grillujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż lekko poczernieję)
  • Paprykę przenosimy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia
  • Z papryki ściągamy skórkę, a miąższ drobno kroimy i wkładamy do miski
  • Pomidory oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i dodajemy do papryki
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do papryki i całość mieszamy
  • Bagietkę kroimy w kromki i każdą z nich lekko opiekamy pod grzałką grilla na złoty kolor
  • Czosnek obieramy, kroimy na pół i pocieramy nim jedną stronę każdej z opieczonych kromek
  • Tuż przed podaniem nakładamy na pieczywo mieszankę papryki i pomidorów, skrapiamy tłuszczem i octem, a na koniec posypujemy przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 grzanki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzanek.

Opcjonalnie możesz posypać grzanki czosnkiem, cebulą lub serem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Grill, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Zupa z ośmiornicy

Ośmiornicę oczyścić, pokroić Warzywa obrać i pokroić w kostkę Zasmażyć w garnku warzywa Dorzucić ośmiornicę i pomidory Dodać litr wody Przykryć i gotować około 45 min Sprawdzić czy ośmiornica i warzywa są miękkie Doprawić pieprzem i solą

WIĘCEJ >

Pomidorowy kurczak z chili

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Głęboką blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wylewamy pomidory, układamy na nich cebulę i chili,…

WIĘCEJ >

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek…

WIĘCEJ >