fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowe grzanki z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb44b508b-9ab1-4c59-a4cf-a7f3425a81c7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowe grzanki z papryką

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy grill
  • Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w ćwiartki
  • Następnie układamy paprykę skórką do góry i grillujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż lekko poczernieję)
  • Paprykę przenosimy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia
  • Z papryki ściągamy skórkę, a miąższ drobno kroimy i wkładamy do miski
  • Pomidory oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i dodajemy do papryki
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do papryki i całość mieszamy
  • Bagietkę kroimy w kromki i każdą z nich lekko opiekamy pod grzałką grilla na złoty kolor
  • Czosnek obieramy, kroimy na pół i pocieramy nim jedną stronę każdej z opieczonych kromek
  • Tuż przed podaniem nakładamy na pieczywo mieszankę papryki i pomidorów, skrapiamy tłuszczem i octem, a na koniec posypujemy przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 grzanki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzanek.

Opcjonalnie możesz posypać grzanki czosnkiem, cebulą lub serem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Grill, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Goleń jagnięca z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki (lub na ćwiartki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraka przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – rybka z owocami

Z kromki chleba wycinamy 2 części na kształt rybki (głowę wraz z tułowiem i ogon) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki przypominające małe trójkąty Z ananasa wycinamy kółko, następnie z tego kółka kolejne…

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >