fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosa ryżowa na mleku roślinnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbe09ff1d-fd7f-4799-ba6b-b4e9ee2c2c7f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komosa ryżowa na mleku roślinnym

Przygotowanie

  • Wiórki kokosowe prażymy w garnku na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przesypujemy wiórki do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Do tego samego garnka wlewamy mleko, wsypujemy komosę i chia, dodajemy syrop i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż komosa zmięknie, a cały płyn zostanie wchłonięty)
  • Komosę posypujemy wiórkami
  • Do komosy możesz dodać ulubione owoce np. brzoskwinię i borówki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z komosą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (500 ml)
  • Komosa ryżowa biała (200 g)
  • Syrop klonowy (80 g)
  • Wiórki kokosowe (45 g)
  • Chia – nasiona (10 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z jesiennych zbiorów z dynią

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę Blachę wykładamy folią aluminiową Dynię rozkładamy na folii, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Blachę wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >

Lody bananowe

Banany powinny być zamrożone Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka posypujemy solą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony Sałatę targamy na kawałki Dodajemy pokrojoną paprykę szpiczastą Układamy steka na sałacie Polewamy oliwą i sokiem z limonki

WIĘCEJ >