fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem śliwkowy z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce19d98b-dcd4-4958-a62f-f783e01c1ab4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem śliwkowy z cynamonem

Przygotowanie

  • Śliwki kroimy w kostkę, przenosimy do miski, zalewamy sokiem z pomarańczy i odstawiamy na ok. 20 minut
  • Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe
  • Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski i skrapiamy sokiem z cytryny
  • Śliwki blendujemy na konsystencję jednolitego purée, a następnie dodajemy do miski z jabłkami
  • Do miski dodajemy cynamon oraz płatki migdałowe i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia słodkich kremów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (200 g)
  • Śliwka suszona (100 g)
  • Sok z pomarańczy (100 g)
  • Płatki migdałowe (60 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiące kotlety wieprzowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy wałkiem do momentu, aż mięso zrobi się o połowę cieńsze Zieleninę drobno siekamy i przenosimy…

WIĘCEJ >

Kurczak z ryżem po kajeńsku

Kiełbasę i seler kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Gnocchi z pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, nakłuwamy widelcem i pieczemy na środowej półce piekarnika przez ok. 1 godz. Po wyciągnięciu ziemniaków z…

WIĘCEJ >

Letnia zupa warzywna z groszkiem

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy marchew, wlewamy bulion i…

WIĘCEJ >