fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem jaglano-kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce9b07f3a-4cfb-4a5c-891a-4c5682037111
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem jaglano-kokosowy

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)
  • Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka
  • Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość blendujemy na jednolity, gładki krem
  • Krem przenosimy do miski i posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z użyciem kaszy jaglanej.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka oraz dowolnych, ulubionych owoców.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Kasza jaglana (75 g)
  • Malina (70 g)
  • Jagoda leśna (50 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z jogurtem i z jagodami

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Po ostudzeniu dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Mango

Mango umyć, obrać i pokroić na drobne kawałki

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >