Krem jaglano-kokosowy
Krem jaglano-kokosowy
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)
- Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka
- Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość blendujemy na jednolity, gładki krem
- Krem przenosimy do miski i posypujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z użyciem kaszy jaglanej.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka oraz dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Woda (300 ml)
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Kasza jaglana (75 g)
- Malina (70 g)
- Jagoda leśna (50 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Wiórki kokosowe (12 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z suszonymi pomidorami
Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…
WIĘCEJ >Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi
Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…
WIĘCEJ >