fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem jaglano-kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce9b07f3a-4cfb-4a5c-891a-4c5682037111
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem jaglano-kokosowy

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)
  • Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka
  • Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość blendujemy na jednolity, gładki krem
  • Krem przenosimy do miski i posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z użyciem kaszy jaglanej.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka oraz dowolnych, ulubionych owoców.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Kasza jaglana (75 g)
  • Malina (70 g)
  • Jagoda leśna (50 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze…

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >

Komosanka

Komosę ryżową gotujemy ok. 12-15 minut w mleku (jeśli płyn odparuje można wlać odrobinę wody)

WIĘCEJ >