fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z buraków z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ba0dd37-86eb-4365-8192-854532b393ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z buraków z malinami

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Buraki kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy buraki, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy maliny i blendujemy na jednolity krem
  • Dodajemy ocet, syrop i wszystkie przyprawy, mieszamy i podajemy
  • Jeśli zupa jest zbyt gęsta – dolewamy więcej wody

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kremów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Burak ugotowany (270 g)
  • Malina (175 g)
  • Cebula (50 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Syrop klonowy (7.5 g)
  • Tymianek suszony (4.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Krem selerowy

Warzywa obieramy i dokładnie myjemy Ziemniaki z selerem kroimy w kostkę Por kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło (…)

WIĘCEJ >

Krem cukiniowo-pistacjowy z bobem

Bób oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (wody powinno być dwa razy więcej niż bobu), gdy woda zacznie się (…)

WIĘCEJ >

Krem z cukinii z masłem

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych (…)

WIĘCEJ >

Krem buraczany z mleczkiem kokosowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C Buraki szorujemy, nie obieramy, wkładamy do rękawa i pieczemy przez 45 – 50 (…)

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >