fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z buraków z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ba0dd37-86eb-4365-8192-854532b393ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z buraków z malinami

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Buraki kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy buraki, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy maliny i blendujemy na jednolity krem
  • Dodajemy ocet, syrop i wszystkie przyprawy, mieszamy i podajemy
  • Jeśli zupa jest zbyt gęsta – dolewamy więcej wody

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kremów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Burak ugotowany (270 g)
  • Malina (175 g)
  • Cebula (50 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Syrop klonowy (7.5 g)
  • Tymianek suszony (4.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Placek dyniowy

Placek dyniowy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C Pusty spód wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 8-10 minut Jaja wybijamy do miski i lekko ubijamy Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie ze sobą…

WIĘCEJ >

Chleb ze śmietaną i makiem

Do miski wsypujemy cukier i drożdże, dolewamy wodę i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę i odstawiamy na ok. 10 minut w ciepłe miejsce, aby powstała piana Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dosypujemy mak i przyprawy…

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem Wkładamy do nagrzanego do 220…

WIĘCEJ >

Ziemniaki z papryką i kminkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Z lodówki wyciągamy śmietanę, aby nabrała temp….

WIĘCEJ >