Krem z buraków z malinami
Krem z buraków z malinami
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Buraki kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy buraki, dolewamy bulion i zagotowujemy
- Zmniejszamy ogień, dodajemy maliny i blendujemy na jednolity krem
- Dodajemy ocet, syrop i wszystkie przyprawy, mieszamy i podajemy
- Jeśli zupa jest zbyt gęsta – dolewamy więcej wody
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kremów.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1000 ml)
- Burak ugotowany (270 g)
- Malina (175 g)
- Cebula (50 g)
- Czosnek (15 g)
- Ocet balsamiczny (12 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Syrop klonowy (7.5 g)
- Tymianek suszony (4.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.