fbpx
logo
Szukaj
open close

Krewetki z pomidorami, koprem włoskim i koperkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c305833a3-3869-4141-9d7c-af2a838954b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krewetki z pomidorami, koprem włoskim i koperkiem

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Koper włoski obieramy i kroimy w piórka
  • Następnie gotujemy koper na parze przez ok. 10 minut
  • Paprykę kroimy wzdłuż na poł i usuwamy pestki wraz z białymi błonkami
  • Następnie kroimy paprykę w drobną kostkę
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na pół i usuwamy pestki
  • Miąższ z pomidorów kroimy w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy koper, paprykę oraz pomidory i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Z krewetek odrywamy głowy, obieramy z pancerzy i usuwamy jelito
  • Następnie krewetki dokładnie myjemy i osuszamy
  • Przygotowane krewetki wkładamy do górnego naczynia garnka do gotowania na parze, do garnka wlewamy wodę i wkładamy zieleninę (koper), wodę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok. 4-5 minut
  • Ugotowane krewetki oprószamy przyprawami
  • Szczypiorek drobno kroimy
  • Na talerzach rozkładamy warzywa i krewetki, całość posypujemy szczypiorkiem i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z krewetkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (1000 g)
  • Pomidor (680 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zielony groszek z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie układamy krewetki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek po tajlandzku

Z limonki ścieramy skórkę na drobnych oczkach tarki, a następnie wyciskamy z niej sok Imbir obieramy i ścieramy na drobnych (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kiełkami soi i krewetkami

Sałatka Grzyby wkładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą i moczymy przez ok. 30 minut Następnie grzyby odsączamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczne risotto z krewetkami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Zieleninę drobno siekamy Do (…)

WIĘCEJ >

Rukola z krewetkami tygrysimi

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy (…)

WIĘCEJ >