fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rukola z krewetkami tygrysimi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3c495ff5-c602-454f-8697-d315dc0c02eb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rukola z krewetkami tygrysimi

Przygotowanie

  • Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy krewetki i podsmażamy po ok. 2 minuty z każdej strony
  • Dodajemy warzywa oraz przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i podsmażamy przez ok. 3 minuty
  • Dodajemy pozostałe składniki i dusimy przez ok. 3 minuty
  • Gotowe krewetki kładziemy na rukolę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek tygrysich.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Krewetka black tiger (świeża) (100 g)
  • Rukola (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Wino białe wytrawne (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sok z cytryny (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pudding ryżowy z owocami

W garnku roztapiamy tłuszcz Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką Dodajemy cukier i mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Panna cotta kokosowo – daktylowa z sosem wiśniowym

Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek od wódki)…

WIĘCEJ >