fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak z patelni z grochem cukrowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ea2856b-2056-4204-9826-304faedb33d5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kurczak z patelni z grochem cukrowym

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki
  • Do miski wsypujemy przyprawy (curry i garam masala), dodajemy sos sojowy oraz tłuszcz (olej sezamowy) i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty marynatą
  • Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso (wraz z marynatą) i smażymy przez ok. 8-15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Z grochu cukrowego odcinamy końcówki, kroimy wzdłuż na pół i dorzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy odsączoną kukurydzę, całość dokładnie mieszamy i dusimy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy wodę, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 1-2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Groch cukrowy (250 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cytrynowa zapiekanka z ziemniaków

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem W naczyniu układamy warstwę ziemniaków, tak…

WIĘCEJ >

Kuleczki szpinakowo-ryżowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Szpinak oczyszczamy, grubo kroimy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 minuty (gotujemy do momentu, aż lekko zmięknie,…

WIĘCEJ >

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >

Jajo sadzone i warzywa z grilla

Bakłażana kroimy w plastry Paprykę kroimy na kawałki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy warzywa, dodajemy przyprawy i grillujemy przez ok. 5-7 minut z każdej strony Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy…

WIĘCEJ >