fbpx
logo
Szukaj
open close

Kuskus i serowa biedronka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68be6211-0732-4831-af1f-5c0c379af88b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kuskus i serowa biedronka

Przygotowanie

  • Kuskus gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł i kalafior gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-6 minut, a następnie odcedzamy
  • Z sera formujemy kulkę
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca
  • Z rzodkiewki wycinamy małe kółka
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kuskus (50 g)
  • Ser topiony naturalny (50 g)
  • Brokuł (40 g)
  • Kalafior (20 g)
  • Marchew (5 g)
  • Rzodkiewka (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka waldorf

Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Chrupiące paluszki czosnkowe

Do miski wsypujemy mąkę (żytnią), dolewamy letnią wodę i dokładnie mieszamy do momentu, aż powstanie miękkie ciasto Stolnicę podsypujemy mąką (pszenną), wykładamy na nią powstałe ciasto i zagniatamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż…

WIĘCEJ >