fbpx
logo
Szukaj
open close

Kuskus i serowa biedronka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68be6211-0732-4831-af1f-5c0c379af88b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kuskus i serowa biedronka

Przygotowanie

  • Kuskus gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł i kalafior gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-6 minut, a następnie odcedzamy
  • Z sera formujemy kulkę
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca
  • Z rzodkiewki wycinamy małe kółka
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kuskus (50 g)
  • Ser topiony naturalny (50 g)
  • Brokuł (40 g)
  • Kalafior (20 g)
  • Marchew (5 g)
  • Rzodkiewka (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Filety z combra jagnięcego

Mięso kroimy na filety Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy sos pomidorowy, sok z cytryny oraz przyprawy (kmin rzymski i pieprz) i dokładnie mieszamy Do marynaty wkładamy mięso i dokładnie obtaczamy, a…

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Gulasz z kurczaka z papryką

Mięso kroimy w cienkie plasterki i przenosimy na sito, a sito wkładamy do miski Następnie oprószamy mięso mąką i potrząsamy sitem, tak aby mąka równomiernie pokryła mięso Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na…

WIĘCEJ >

Bułgarska sałatka

Ogórka obieramy i kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i kroimy w krążki Ser kroimy w kostkę Do miski wrzucamy wszystkie warzywa i ser Do osobnej miski wlewamy tłuszcz oraz ocet, dodajemy przyprawy i dokładnie…

WIĘCEJ >