Kuskus i serowa biedronka
Kuskus i serowa biedronka
Przygotowanie
- Kuskus gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Brokuł i kalafior gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-6 minut, a następnie odcedzamy
- Z sera formujemy kulkę
- Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca
- Z rzodkiewki wycinamy małe kółka
- Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kuskus (50 g)
- Ser topiony naturalny (50 g)
- Brokuł (40 g)
- Kalafior (20 g)
- Marchew (5 g)
- Rzodkiewka (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Meksykańska tortilla z wołowiną
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 4-5 minut Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 4-5…
WIĘCEJ >Placki bananowe z owocami
Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy jajko, mleko kokosowe Miksujemy Dodajemy sok z cytryny Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową Jeśli ciasto jest…
WIĘCEJ >Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i mięsem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie nacinamy cukinię dookoła na ok. 2 mm od brzegu, wyciągamy miąższ na deskę i drobno siekamy Cukinię wkładamy do…
WIĘCEJ >Ostrygi z pastą kaparową
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny oraz tłuszcz (oliwę) i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę Gotową pastę wkładamy do lodówki…
WIĘCEJ >