Łatwy grillowany kurczak taty
Łatwy grillowany kurczak taty
Przygotowanie
- Każdy filet powinien ważyć ok. 115 g
- Mięso rozbijamy na grubość ok. 5-6 mm
- Rozgrzewamy patelnię grillową przez ok. 10-15 minut
- Mięso oprószamy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i oregano) i skrapiamy tłuszczem (oliwą)
- Patelnię smarujemy tłuszczem (olejem) i kładziemy na nią mięso, które grillujemy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (230 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Oregano suszone (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.