fbpx
logo
Szukaj
open close

Majonez na oleju lnianym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9fef041c-d99e-497c-a1b5-38820bd6d19e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Majonez na oleju lnianym

Przygotowanie

  • Do blendera wybijamy jajo, dolewamy sok z cytryny, dodajemy musztardę i całość dokładnie blendujemy
  • Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz i blendujemy do momentu, aż całość zgęstnieję
  • Majonez przenosimy do szczelnego pojemnika i wkładamy do lodówki (majonez nadaję się do spożycia przez ok. 5-7 dni)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia majonezu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej lniany nierafinowany (215 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Musztarda (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Lodówka, Pojemnik z pokrywką

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Majonez migdałowy

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do (…)

WIĘCEJ >

Majonez z kalafiora

Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem. Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około (…)

WIĘCEJ >