Majonez migdałowy
Majonez migdałowy
Przygotowanie
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia majonezu.
Autor
Lista składników
- Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
- Masło migdałowe (100 g)
- Woda (50 ml)
- Sok z cytryny (12 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Musli orzechowo-kokosowe
Na patelnię wsypujemy płatki oraz orzechy i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie spaliły Dodajemy pestki słonecznika, nasiona sezamu oraz wiórki kokosowe i prażymy przez następne ok. 10 minut…
WIĘCEJ >Patisony z ziołami i czosnkiem
Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki Patisony kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 30 sek. Dodajemy cebulę z patisonami i podsmażamy przez…
WIĘCEJ >Koktajl z awokado
Awokado obieramy i kroimy na kawałki Z truskawek usuwamy szypułki Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję
WIĘCEJ >Ziemniaki w pomidorach
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy na papierze Następnie skrapiamy ziemniaki tłuszczem i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do…
WIĘCEJ >