fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Majonez migdałowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36c79363-5652-4bf9-beae-364a50223ab3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Majonez migdałowy

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia majonezu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Masło migdałowe (100 g)
  • Woda (50 ml)
  • Sok z cytryny (12 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Musli orzechowo-kokosowe

Na patelnię wsypujemy płatki oraz orzechy i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie spaliły Dodajemy pestki słonecznika, nasiona sezamu oraz wiórki kokosowe i prażymy przez następne ok. 10 minut…

WIĘCEJ >

Patisony z ziołami i czosnkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki Patisony kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 30 sek. Dodajemy cebulę z patisonami i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Koktajl z awokado

Awokado obieramy i kroimy na kawałki Z truskawek usuwamy szypułki Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Ziemniaki w pomidorach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy na papierze Następnie skrapiamy ziemniaki tłuszczem i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do…

WIĘCEJ >