fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z orzechami i morelami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-334
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z orzechami i morelami

Przygotowanie

  • Szalotkę, orzechy, morele i zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy szalotkę oraz orzechy i smażymy przez ok. 5 minut
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser i mieszamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos będzie gładki, a ser się rozpuści)
  • Dodajemy morele, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego rondla
  • Dodajemy sos i całość dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron Tagliatelle (300 g)
  • Orzech włoski (100 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Ser pleśniowy (100 g)
  • Morela suszona (100 g)
  • Masło (50 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Potrawka z karkówki i dyni

Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięcia z jajem sadzonym

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka) Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt noska i nóżek Na kanapkę nakładamy jajo,…

WIĘCEJ >

Potrawka z serc drobiowych

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Serca dokładnie oczyszczamy z białych części Podgardle kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy serca, podgardle oraz przyprawy (poza solą)…

WIĘCEJ >