Makaron z orzechami i morelami
Makaron z orzechami i morelami
Przygotowanie
- Szalotkę, orzechy, morele i zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy szalotkę oraz orzechy i smażymy przez ok. 5 minut
- Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser i mieszamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos będzie gładki, a ser się rozpuści)
- Dodajemy morele, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego rondla
- Dodajemy sos i całość dokładnie mieszamy
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (300 g)
- Orzech włoski (100 g)
- Śmietana 18% (100 g)
- Ser pleśniowy (100 g)
- Morela suszona (100 g)
- Masło (50 g)
- Cebula szalotka ze szczypiorem (40 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Makaron z dwoma serami
Ser żółty kroimy w cienkie paski Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Szynkę drobno kroimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Do rondla wlewamy mleko i…
WIĘCEJ >Makaron ryżowy z krewetkami i warzywami
Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Z grochu odcinamy końcówki…
WIĘCEJ >Makaron kukurydziany z warzywami i tofu
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy…
WIĘCEJ >Makaron z wieprzowiną
Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy się smaży – kroimy warzywa w paski Łączymy je z wieprzowiną Makaron płuczemy na sitku…
WIĘCEJ >