fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron zapiekany ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ee84034-ff4f-41b7-b667-d1e372890d11
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron zapiekany ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pomidory i zieleninę drobno siekamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Szpinak gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 minuty, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski z makaronem
  • Do miski z serem dodajemy śmietanę, przecier pomidorowy i zieleninę, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Zawartość miski z sosem przenosimy do miski z makaronem i całość dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego makaronu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szpinak (1000 g)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (300 g)
  • Przecier pomidorowy (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Ser Parmezan (100 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chili z fasolką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy) W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, mieszamy i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Sałatka szpinakowa z fetą i pestkami dyni

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Dynię obieramy i kroimy w kostkę Na papierze rozkładamy kawałki dyni, skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą) i wkładamy do piekarnika na ok. 30…

WIĘCEJ >

Proste rybne curry

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm Jarmuż rozdrabniamy Zieleninę (kolendrę) drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >