fbpx
logo
Szukaj
open close

Makrela w sosie musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4fe5bea-0641-4b33-a4c9-7e6b04e82a90
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makrela w sosie musztardowym

Przygotowanie

  • Ryby dokładnie myjemy i osuszamy
  • Liść laurowy drobno kruszymy
  • Listki zieleniny odrywamy od łodyżek
  • Do miski wkładamy twarożek, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 240 st. C
  • Półkę w piekarniku ustawiamy po środku
  • Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty tak, aby zmieściła się na nich ryba
  • Na każdy kwadrat kładziemy rybę, którą smarujemy 1 łyżką masy musztardowej, a pozostałą masą nadziewamy ryby
  • Każdą rybę oprószamy przyprawami oraz zielenią i formujemy papiloty
  • Gotowe papiloty kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z makrelą.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makrela (świeża) (1000 g)
  • Musztarda (80 g)
  • Twarożek grani (60 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka z czarnej rzepy z wędzoną makrelą

Sałatka Rzepę i marchew obieramy, płuczemy i osuszamy Następnie przygotowane warzywa ścieramy na dużych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek (…)

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone (…)

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z wędzoną makrelą i warzywami duszonymi w mleku kokosowym

Makrelę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy palcami na kawałki i przekładamy do miseczki Marchew i pietruszkę obrać i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy (…)

WIĘCEJ >