fbpx
logo
Szukaj
open close

Malinowe babeczki z jogurtem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cddfe1713-d2ff-4e86-b808-c38345b02d5e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Malinowe babeczki z jogurtem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Formę do pieczenia wykładamy papierowymi foremkami
  • Do blendera wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodajemy tłuszcz, ekstrakt z wanilii i połowę jogurtu, wybijamy jaja i całość dokładnie blendujemy
  • Ciasto przenosimy do papierowych foremek i pieczemy przez ok. 20 minut (do momentu, aż babeczki wyrosną i będą złote)
  • Następnie wyciągamy formę z piekarnika i odstawiamy na ok. 5 minut, po czym przenosimy babeczki na ruszt do całkowitego ostygnięcia
  • Do miski wlewamy jogurt, dodajemy cukier puder i dokładnie ucieramy
  • Z babeczek odcinamy wierzchołki i odkładamy
  • Łyżeczką wydrążamy w każdej babeczce zagłębienie usuwając mniej więcej dwie łyżeczki ciasta
  • Następnie do środka każdej babeczki nakładamy jogurt, dodajemy maliny i przykrywamy wierzchołkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jogurt grecki (200 g)
  • Mąka orkiszowa (150 g)
  • Malina (120 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

WIĘCEJ >

Domowy placek z dyni

Tłuszcz kroimy w kostkę (powinien być schłodzony) Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Dynię obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Do malaksera wsypujemy mąkę Włączamy urządzenie i stopniowo dodajemy tłuszcz, aż…

WIĘCEJ >

Kwadraciki z letnimi owocami

Do miski wlewamy wodę, dodajemy żółtka i roztrzepujemy Z brzoskwiń i nektarynek usuwamy pestki i kroimy owoce w plasterki Ciasto kładziemy na deskę i czekamy ok. 10 minut, pilnując aby nie rozmroziło się za bardzo…

WIĘCEJ >