fbpx
logo
Szukaj
open close

Malinowe babeczki z jogurtem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cddfe1713-d2ff-4e86-b808-c38345b02d5e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Malinowe babeczki z jogurtem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Formę do pieczenia wykładamy papierowymi foremkami
  • Do blendera wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodajemy tłuszcz, ekstrakt z wanilii i połowę jogurtu, wybijamy jaja i całość dokładnie blendujemy
  • Ciasto przenosimy do papierowych foremek i pieczemy przez ok. 20 minut (do momentu, aż babeczki wyrosną i będą złote)
  • Następnie wyciągamy formę z piekarnika i odstawiamy na ok. 5 minut, po czym przenosimy babeczki na ruszt do całkowitego ostygnięcia
  • Do miski wlewamy jogurt, dodajemy cukier puder i dokładnie ucieramy
  • Z babeczek odcinamy wierzchołki i odkładamy
  • Łyżeczką wydrążamy w każdej babeczce zagłębienie usuwając mniej więcej dwie łyżeczki ciasta
  • Następnie do środka każdej babeczki nakładamy jogurt, dodajemy maliny i przykrywamy wierzchołkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jogurt grecki (200 g)
  • Mąka orkiszowa (150 g)
  • Malina (120 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jajecznica z ziołami i oliwkami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną (lub widelcem) Oliwki kroimy w plastry i dodajemy do jaj Zieleninę siekamy, dodajemy do jaj i całość dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę…

WIĘCEJ >

Rafaello

Do miski wsypujemy wiórki, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy Owoce obtaczamy w wiórkach i wsadzamy do lodówki na ok. 15-20 minut

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kurczaka z czerwonym ryżem

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 35-40 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków z sosem piernikowym

Sałatka Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Buraki dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym (nie obieramy) Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 1,5-2 godz. Pomarańczę obieramy…

WIĘCEJ >