Marynowany kalafior
Marynowany kalafior
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na różyczki
- Do miski wlewamy sok z cytryny i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (koper) i mieszamy
- Następnie dodajemy do miski dodajemy kalafior, mieszamy, przykrywamy i wkładamy na ok. 3 godz. do lodówki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kalafiorem.
Autor
Lista składników
- Kalafior (1000 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Czosnek (5 g)
- Koper (ziele) suszony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Koktajl mleczny z mango i truskawek
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki na kawałki Mango obieramy, usuwamy pestkę i kroimy mango na kawałki Przyprawy umieszczamy w moździerzu i drobniej rozgniatamy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolity koktajl
WIĘCEJ >Kremowe curry z kurczakiem
W rondlu zagotowujemy wodę Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 15 minut Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na…
WIĘCEJ >Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego
Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…
WIĘCEJ >Kiełbasa parzona
½ litra wody wkładamy do lodówki Jelita wkładamy do miski i zalewamy ciepłą wodą, lekko mieszamy ręką Zmieniamy wodę i znowu mieszamy i tak z 3 razy Zostawiamy je w wodzie (jeśli wyschną, to nie da…
WIĘCEJ >