fbpx
logo
Szukaj
open close

Marynowany kalafior

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0651b518-e086-45b5-a919-f68918f19dd6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marynowany kalafior

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Do miski wlewamy sok z cytryny i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (koper) i mieszamy
  • Następnie dodajemy do miski dodajemy kalafior, mieszamy, przykrywamy i wkładamy na ok. 3 godz. do lodówki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kalafiorem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (1000 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Koper (ziele) suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bulion wołowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Kości kładziemy na blachę do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut Czosnek obieramy i zmiażdżamy Marchew obieramy i kroimy na kawałki o wielkości ok. 2-3…

WIĘCEJ >

Egg coffee

Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…

WIĘCEJ >

Szaszłyki drobiowo-cukiniowe

Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Cukinię kroimy na plastry i przenosimy do miski Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty Mięso…

WIĘCEJ >

Piersi kurczaka z kminem rzymskim

Mięso kroimy w paski Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin, chili, sól i pieprz) i dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i ponownie dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa…

WIĘCEJ >