fbpx
logo
Szukaj
open close

Masło klarowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9322e8d6-a005-4c23-b585-9297395b20d5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masło klarowane

Przygotowanie

  • Masło wkładamy do rondla o grubym dnie i podgrzewamy na małym ogniu
  • Gdy masło się stopi, a na wierzchu pojawi się piana – ściągamy rondel z kuchenki i czekamy, aż piana osiądzie na dnie
  • Gdy masło pokrywa jednolita, złotawa warstwa – zbieramy ją łyżką i ostrożnie przelewamy pozostały płyn do szklanego pojemnika
  • Po schłodzeniu przechowujemy masło w lodówce
  • Uwaga: masło klarujemy w bardzo niskiej temp., aby się nie spaliło

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję masła przypada 1 łyżka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 1
Porcje: 24
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Masło (360 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Pojemnik z pokrywką, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Przecier z daktyli

Daktyle wsypujemy do miski, zalewamy wodą (tak, aby wszystkie były pokryte) i odstawiamy na noc Następnie blendujemy wraz z wodą, w której się moczyły na gładką konsystencję Jeżeli chcemy przechowywać taki przecier dłużej – musimy…

WIĘCEJ >

Błyskawiczne powidła śliwkowe

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >