fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfc11edc9-98cc-45dc-9208-be88a94c7525
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni
  • Podlewamy odrobiną wody
  • Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
  • Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą
  • Pod koniec duszenia dodajemy masło i rozpuszczamy w daniu
  • Dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem bakłażana.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina mięso mielone (150 g)
  • Bakłażan (120 g)
  • Passata pomidorowa (100 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Papryka wędzona mielona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy cebulę z czosnkiem przez 2…

WIĘCEJ >

Klopsiki wołowe bez mąki

Mięso najlepiej zmielić samodzielnie w domu w maszynce do mielenia mięsa Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno z siekamy. Mięso doprawiamy solą. Wyrabiamy długo – kilka minut – i to jest warunek, żeby klopsiki miały zwartą,…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…

WIĘCEJ >