fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfc11edc9-98cc-45dc-9208-be88a94c7525
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni
  • Podlewamy odrobiną wody
  • Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy
  • Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą
  • Pod koniec duszenia dodajemy masło i rozpuszczamy w daniu
  • Dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się ciekawe pomysły na wykorzystanie bakłażana w kuchni – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g wieprzowiny mielonej (np. z łopatki)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ½ bakłażana (ok. 120 g)
  • 100 g passaty pomidorowej
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka papryki wędzonej (8 g)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >