fbpx
logo
Szukaj
open close

Mięso mielone z indyka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdba81b06-71c1-4a7b-9844-208249b1ac12
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mięso mielone z indyka

Przygotowanie

  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
  • Na patelnię wrzucamy szczypiorek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 3-4 minuty, cały czas mieszając, aby mięso nie połączyło się w jedną bryłę
  • Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i smażymy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż mięso się przyrumieni)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (455 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Chili w proszku (4.5 g)
  • Kmin rzymski (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Indyk z ananasem i orzechami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w drobną kostkę Zieleninę (szałwię), orzechy oraz ananasa drobno siekamy i przenosimy do (…)

WIĘCEJ >

Pieczony indyk z kasztanami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kasztany kroimy na kawałki Zieleninę (…)

WIĘCEJ >

Smażony indyk z warzywami

Mięso kroimy w cienkie paski Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Cebulę kroimy na ćwiartki Ze szparagów odcinamy końcówki (…)

WIĘCEJ >

Indyk z ryżem z kalafiora

Mięso kroimy w mniejsze kawałki Podsmażamy mięso przez około 10 minut Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, (…)

WIĘCEJ >

Duszony indyk

Do dużego owalnego naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, dodajemy sól, ziarenka pieprzu, pieprz mielony i zioła. Wszystko mieszamy i wkładamy indyka. (…)

WIĘCEJ >