fbpx
logo
Szukaj
open close

Mięso mielone z indyka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-32
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mięso mielone z indyka

Przygotowanie

  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
  • Na patelnię wrzucamy szczypiorek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 3-4 minuty, cały czas mieszając, aby mięso nie połączyło się w jedną bryłę
  • Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i smażymy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż mięso się przyrumieni)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (455 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Chili w proszku (4.5 g)
  • Kmin rzymski (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >

Ciasteczka krabowe

Kraba wkładamy do zamrażarki na kilka minut, aby zasnął W garnku zagotowujemy wodę Następnie do wrzącej wody wrzucamy kraba i gotujemy przez ok. 5-15 minut Po tym czasie kraba odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia Ostygniętego…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna

Pomidora kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser kroimy na kawałki (lub ścieramy na grubych oczkach tarki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski wybijamy jaja, dolewamy odrobinę wody i ubijamy Pomidora, oliwki,…

WIĘCEJ >

Sok z cytryny

Cytrynę umyć Przekroić i wycisnąć sok

WIĘCEJ >