fbpx
logo
Szukaj
open close

Morelowy przysmak

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3cebbafc-9838-48dc-b2cb-0b6d15410453
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Morelowy przysmak

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, dolewamy syrop z moreli, dodajemy owoce i mieszamy
  • Zawartość miski przenosimy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, 2/3 ilości cukru oraz przyprawy (cynamon) i mieszamy
  • Następnie dodajemy tłuszcz i rozcieramy mieszaninę w palcach, aby przypominała konsystencję bułki tartej
  • Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Nabieramy po 1 łyżce masy, z której formujemy krążki, po czym układamy je na morelach
  • Deser posypujemy pozostałym cukrem i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia przysmaków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brzoskwinia w puszce (300 g)
  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Proszek do pieczenia (8 g)
  • Cynamon mielony (6 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy i kroimy w kostkę Paprykę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Racuchy gryczane z morelami

Morele: Morele pozbawiamy pestek Kroimy w kawałki Wrzucamy do suchego garnka i podgrzewamy na małym ogniu Dodajemy łyżeczkę miodu Dusimy owoce 15 min Racuchy: 1 łyżeczkę miodu dodajemy do miski Dodajemy drożdże i szczyptę soli…

WIĘCEJ >

Marchewka z miodem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Marchewki oskrobujemy pozostawiając część skórki, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym Chili drobno siekamy Do garnka wlewamy miód i ocet, dodajemy chili…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami

Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na plastry Wszystkie składniki układamy na…

WIĘCEJ >