fbpx
logo
Szukaj
open close

Morelowy przysmak

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3cebbafc-9838-48dc-b2cb-0b6d15410453
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Morelowy przysmak

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, dolewamy syrop z moreli, dodajemy owoce i mieszamy
  • Zawartość miski przenosimy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, 2/3 ilości cukru oraz przyprawy (cynamon) i mieszamy
  • Następnie dodajemy tłuszcz i rozcieramy mieszaninę w palcach, aby przypominała konsystencję bułki tartej
  • Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Nabieramy po 1 łyżce masy, z której formujemy krążki, po czym układamy je na morelach
  • Deser posypujemy pozostałym cukrem i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia przysmaków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brzoskwinia w puszce (300 g)
  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Proszek do pieczenia (8 g)
  • Cynamon mielony (6 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasto ananasowe do góry nogami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem (do rondla wkładamy trochę tłuszczu i podgrzewamy do momentu (…)

WIĘCEJ >

Aksamitny deser cytrynowy

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do (…)

WIĘCEJ >

Przysmak z jabłkami i borówkami

Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry, a następnie przenosimy do miski Dodajemy borówki, cukier puder, 1/3 ilości mąki (kukurydzianej) (…)

WIĘCEJ >

Ciastka czekoladowo-serowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Do miski wybijamy 1/6 (…)

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze (…)

WIĘCEJ >