Mrożona herbata z kiwi

Mrożona herbata z kiwi
Przygotowanie
- Do rondla wlewamy wodę, zagotowujemy i ściągamy rondel z kuchenki
- Do wrzącej wody wsypujemy herbatę, przykrywamy i parzymy przez ok. 5 minut
- Następnie zawartość rondla przecedzamy przez sitko do osobnego rondla
- Kiwi obieramy i kroimy w kostkę (lub plastry)
- Do rondla dodajemy słodzik i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż cukier się rozpuści
- Następnie zawartość rondla doprowadzamy do wrzenia
- Do rondla dodajemy kiwi, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 4-5 minut
- Herbatę z kiwi przelewamy do pucharków i wkładamy do lodówki na min. 2 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia herbaty.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Kiwi (300 g)
- Cukier trzcinowy (40 g)
- Herbata zielona (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.