fbpx
logo
Szukaj
open close

Muffinki bananowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c289583dc-2b0f-453b-a58d-5dda821a05ba
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Muffinki bananowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę na muffiny wykładamy papilotkami
  • Do miski wsypujemy mąkę, sodę oraz przyprawy (sól i cynamon) i mieszamy
  • Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, po czym ściągamy rondel z kuchenki
  • Banany obieramy, wrzucamy do osobnej miski i rozgniatamy widelcem
  • Orzechy drobno siekamy
  • Tłuszcz przelewamy do osobnej miski z bananami, dodajemy cukier, syrop i ekstrakt, wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Suche składniki dodajemy do mokrych składników i całość miksujemy do momentu, aż się dobrze połączą
  • Do masy dodajemy orzechy oraz borówki i mieszamy
  • Masę przelewamy do papilotek (do 3/4 wysokości) i pieczemy przez ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (360 g)
  • Mąka owsiana (210 g)
  • Cukier trzcinowy (120 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Syrop klonowy (80 g)
  • Borówka (70 g)
  • Orzech włoski (55 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z jesiennych zbiorów z dynią

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę Blachę wykładamy folią aluminiową Dynię rozkładamy na folii, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Blachę wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >

Sorbet z owoców jagodowych

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Masę przelewamy do maszynki do lodów i zamrażamy sorbet zgodnie z instrukcją producenta Sorbet przenosimy…

WIĘCEJ >

Omlet z kiełkami

Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >